24 Eylül 2017 Pazar

İsmail İbrahim TURNA Hocamızın Ardından

07 Ekim 2016 Cuma 12:04 tarihinde eklendi | 1210 defa okundu

Öyle insanlar vardır ki; öldüğü haberini aldığınızda dahi onun ölebileceğine inanamazsınız. İsmail İbrahim TURNA hocamızda bu nadide insanlardan biri olarak hep kalplerimizdeki yerini koruyacaktır. 1957 yılı Beykoz-İstanbul doğumlu hocamız, meslek hayatına 1977 yılında Bolu Yedi Göller Milli Parklarında Laborant olarak başlamış, daha sonra 1979 yılında İstanbul Denizcilik Su Ürünleri Meslek Lisesinde Teknisyen olarak devam etmiş ve 1985 yılında ise Akdeniz Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Yüksekokulu ailesine Araştırma Görevlisi olarak katılmıştır. Bu süreçte; 1990 yılında Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek lisansını, 1997 yılında ise Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Doktora eğitimini tamamlamıştır.  32 yılını mesleğine, dostlarına, arkadaşlarına ve öğrencilerine adamış melek yüzlü nadide bilim insanı.

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı, cümlelerin bağlanamadığı, boğazınıza bir şeyin düğümlenip oturduğu o andayız. Hayata elveda deyip ölüme merhaba dediğin bugün bizler biliyoruz ki ölüm bir son değil başlangıçtır. Mekanın cennet olsun, Hepimizin başı sağ olsun.