19 Şubat 2018 Pazartesi

Prof.Dr. İbrahim DİLER Makedonya - Üsküp'teydi.

27 Eylül 2016 Salı 11:41 tarihinde eklendi | 970 defa okundu

Prof.Dr. İbrahim DİLER Makedonya - Üsküp'teydi

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof.Dr. İbrahim DİLER,  1-5 Eylül 2016 tarihleri arasında Makedonya-Üsküp'e gitti. Diler, Tetova Üniversitesi tarafından düzenlenen kısa adı ICNES olan INTERNATIONAL CONGRESS on  NATURAL and ENGINEERING SCIENCES  isimli kongreye  ''The Effects on  Growth Performance, Feed Efficiency and Bacterial Microflora at Added Different Proportions of Thyme Oil (Origanum vulgare) in Fry and Juvenile Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)'' isimli sözlü bildiri ile katıldı. Sözlü sunumunun ardından kongrede oturum başkanlığı da yapan Diler, kongre kapsamında diğer ülke bilim insanları ile ikili temaslarda bulundu. 2 günlük kongrenin ardından kongre katılımcıları ile birlikte Üsküp'ten başka Makedonya sınırları içinde Tetova (Kalkandelen) ve Ohri ile Kosova'ya bağlı başkent Priştina ve Prizren şehirlerine gezi düzenlendi.

Ohri'de bulunan Ohri Hidrobiyoloji Enstitüsü'ne teknik ziyarette bulunuldu. 1935 yılında kurulan enstitü; Enstitü Müdürü Dr. Elzabeta VELJANOSKA SARAFILOSKA tarafından enstitü hakkında geniş bilgi alındı ve tüm birimleri gezildi.