25 Kasım 2017 Cumartesi

Su Ürünleri Fakültesi'nden Malezya'ya Ziyaret

05 Mart 2014 Çarşamba 11:10 tarihinde eklendi | 2200 defa okundu

Su ürünleri Fakültesinden Malezya’ya Ziyaret

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim üyeleri ve elemanları bu sene birincisi düzenlenen “1st International Conference on Food Properties” konferansına 4 kişilik bir ekip ile katıldılar.

Konferansta Health and Wellness oturumunda Prof. Dr. Öznur Diler ‘’Detection of Growth Performance and in vivo Antibacterial Effect of Oregano (Origanum onites L.) Essential Oils in Rainbow Trout (Oncorhyncus mykiss)’’ başlıklı bildiriyi sunarken fakülte öğretim elemanlarından Arş. Gör. İsmail Yüksel Genç “Determination of Protein Denaturation In Whole Sea Bream Under Refrigerated Conditions By SDS-PAGE” başlıklı bildiriyi Quality Kinetics isimli oturumda sunmuştur.

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Diler tarafından ise Putra Üniversitesi (University Putra Malaysia) Ziraat Fakültesi Akuakültür Bölümü ile Mevlana Değişim Programı kapsamında ikili ilişkilerin artırılması, üniversitemiz ve fakültemizin tanıtılması ve ülkemizde su ürünleri sektörü hakkında bilgilendirme yapmak için akademik ziyaret gerçekleştirildi.

Fakülte tanıtımlarının ardından öğretim üyeleri, Putra üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanı ve dekan yardımcıları ile birlikte yemeğe katıldılar ve su ürünleri sektörü sorunları ve muhtemel ikili işbirlikleri hakkında bilgi alışverişi yaptılar.

Yemeğin ardından Putra ve Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdullah Diler tarafından verilen ‘’Aquaculture Industry in Turkey’’ başlıklı seminere katıldılar.