22 Kasım 2017 Çarşamba

"Yetiştiricilik Çalıştayı" Fakültemiz evsahipliğinde yapıldı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:55 tarihinde eklendi | 454 defa okundu

Fakültemizin ev sahipliğinde gerçekleşen "Yetiştiricilik Çalıştayı", Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali DULUPÇU ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Ramazan ÇELEBİ'nin katılımlarıyla tamamlandı.

Çalıştaya; Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman ÇETİNKAYA, “Global GAP Sertifikasyonu; Amaçlar ve Gereklilik”, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa KARABACAK “Kalp Dostu Balıklar”, Su Ürünleri Fakültesi öğretim Üyeleri Doç. Dr. Orhan DEMİR “Belenmede Yem Etkinliğinin Arttırılması”, Doç. Dr. Levent İZCİ' de  “Kültür Balıklarının İşlenmesi ve Pazarlanması” konulu sunumlarıyla katkı sağlamışlardır.

Fakültemiz tarafından düzenlenen “Yetiştiricilik Çalıştayı”nda, insanların sağlıklı beslenmesinde önemli role sahip su ürünleri yetiştiriciliği alanındaki sorunlar, talepler ve güncel gelişmeler değerlendirilmiştir.

Çalıştaya ayrıca; Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cengiz DEVAL, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ylmaz EMRE, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İskender GÜLLE, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz İNNAL, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğr. Üyesi Prof.Dr.Şevket GÖKPINAR, Karadeniz Teknik Üniversitesi  ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Deniz YILMAZ, Üniversitemiz Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Oğuzhan SARIKAYA, Isparta Çevre İl Müdürü V. Hüsamettin BAYRAM, Mehmet TUĞRUL (GTHB Isparta İl Müdürü), TKDK Isparta il Koordinatörlüğü adına Dr. Zekiye GÜÇLÜ, BAKA Genel Sekreteri  Abdullah MADENCİ,Orman Bölge Müdürü İsmail TÜFEKÇİ, DSİ 18. Bölge Müdürü Mahmut BERBER Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürü  RIZVAN SÜYEK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğirdir Su ürünleri Araştırma Enstitüsü SAREM Müdürü Şakir ÇINAR, Su Ürünleri Yetiştiricileri Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Faruk COŞKUN, Isparta Ziraat Odası Başkanı Muslahattın SELÇUK, ITSO Meclis Başkanı- Şahlanlar Gıda Osman ŞAHLAN,  Isparta, Burdur, Muğla ve Antalya İçsu Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanları ve Özel Sektör Temsilcileri katılımlarıyla destek vermişlerdir.